Drenaj limfatic

 

Drenajul limfatic este un tratament de masaj terapeutic care utilizează presiune foarte ușoară și lovituri lungi, blânde, ritmice pentru a crește fluxul limfatic și pentru a reduce toxinele din organism.

Anatomie

Sistemul limfatic face parte din sistemul imunitar al corpului și ajută la combaterea infecțiilor. Limfa în sine este un fluid limpede, ușor galben. Transportă substanțe nutritive și oxigen în celule, colectând toxine și eliminându-le prin ganglionii limfatici.

 

Limfedemul bratului postmasectomie

Avem aproximativ două ori mai multe vase limfatice decât vasele de sânge în corpul nostru. Cu toate acestea, spre deosebire de sânge, care este pompat în jurul inimii, sistemul limfatic nu are pompă. Presiunea din vasele de sânge și mișcarea din mușchii dvs. împing lichidul limfatic în jur.

INDICATII: edem postoperatoriu, afectiuni de origine circulatorie, respiratorie, reumatismala si ale sistemului nervos.

Pentru ce este bun drenajul limfatic?

 

Drenajul limfatic poate avea un efect benefic asupra sănătății dvs. generale. Având în vedere că  limfa este esențială pentru a menține funcționarea corectă a sistemului imunitar, îmbunătățirea fluxului și drenajul limfei în jurul corpului are multe de beneficii pentru organism:

  • reduce șansa de a suferi de răceli minore și de a lua contact cu viruși; vă ajută organismul să lupte împotriva infecției și accelerează vindecarea și recuperarea de boală;
  • ajută la reducerea retenției de apă: deoarece sistemul limfatic nu are pompă, dacă stați mult timp fără să vă mișcați, limfa nu poate curge ușor – de aceea este posibil să vă simțiți picioare sau degete umflate;
  • stimulează scăderea în greutate, deoarece îmbunătățirea sistemului limfatic vă va îmbunătăți rata metabolică, ceea ce vă ajută să ardeți mai eficient calorii.

 

Drenaj Limfatic pentru gravide

 

Corpul femeii gravide sufera modificari semnificative personale si extrem de rapide in timpul sarcinii. Din aceasta cauza circulatia sangelui si a limfei este suprasolicitata iar problemele venoase si limfatice sunt cele mai frecvente. Astfel de disfunctii circulatorii, nu sunt legate numai de cresterea in greutate. Ele sunt de asemenea cauza modificarilor hormonale datorate de progesteron, o crestere a volumului de sange si cresterea presiunii venoase din jumatatea inferioara a corpului.

Nu ezita sa consulti specialistul incepind cu a 13 – a saptamana de sarcina sau la 8-10 saptamani post-partum. Drenajul limfatic este un masaj bland, foarte eficient si mai ales fara durere.

Masajul de drenaj limfatic vă poate îmbunătăți textura pielii prin:

intareste sistemul imunitar;

dinamizeaza circulatia limfei in spatiile intercelulare;

intensifica schimburile nutritive si eliminarea toxinelor din corp;

usureaza transportul acizilor grasi si ai colesterolului;

Fa o programare!

Pentru programare va fi nevoie de recomandarea medicului specialist si/sau de consimtamantul in scris al pacientului care doreste sa participe si este de acord cu sedintele ce implica proceduri de drenaj limfatic.

Fiziokinetoterapeutul nostru este cel care in urma verificarii documentatiei medicale va recomanda un numar de sedinte care sa fie suficient pentru succesul procedurii.